Augustinus College
Image default
Vakantie

Waarom je op vakantie moet gaan naar Libanon

Waar ga jij dit jaar heen op vakantie? Als ik die vraag aan iemand stel krijg ik 9 van de 10 keer als antwoord: Turkije, Spanje, Duitsland, Frankrijk en Griekenland. Eigenlijk hoor ik nooit iemand die zegt: Ik ga op vakantie naar Libanon. Waarom gaan mensen daar niet heen? En is dit niet een gemiste kans?

Waarom gaan mensen niet op vakantie naar Libanon?

Mensen gaan eigenlijk niet op vakantie naar Libanon. Ondanks dat er tegenwoordig een rechtstreekse vliegreis vanaf Schiphol Amsterdam naar Beiroet is met Transavia. Wat is daarvan de reden? Als ik het zo om me heen vraag, voel ik vooral angst bij mensen. Ze verwachten er een verwoest oorlogsland aan te treffen. En zeker nu er in het land ook nog een crisis aan de gang is. Is die angst juist?

Nou laten we voorop stellen dat Libanon geen vakantieland is dat je kunt vergelijken met de resorts en vakantieparken die je in Turkije aantreft. Wel zitten er in de hoofdstad beiroet wel meer dan 200 hotels. Het ene hotel is luxe. De ander eenvoudig. Feit is dat hotels in Libanon nog altijd erg prijzig zijn.

Hoewel er jaren geleden een oorlog woede is dat nu niet het geval. Je zult dan ook veilig over straat kunnen. Wel zie je hier en daar nog zelfs kogelgaten in muren van huizen. Het contrast is bijzonder in Libanon. Je ziet namelijk kapotte huizen naast hele moderne gebouwen staan. Dat contrast is er ook onder de bevolking. Het verschil tussen rijk en arm is groot. Als je bij de kust bent, begeef je je in het rijkere gedeelte.

Mensen in Libanon zijn heel vriendelijk en behulpzaam. Ze maken gemakkelijk een praatje met je en zijn oprecht geinteresseerd in waar jij vandaan komt. Doordat er vrij weinig toeristen zijn en het land niet is ingericht op toerisme, kun je je echt tussen de locals bevinden. Hoe leuk is dat? Je ziet veel meer van het echte leven. Heel interessant!

Daarnaast zijn er wel tour mogelijkheden hoor. Je kunt rondreizen en tours boeken en verschillende objecten en bezienswaardigheden bekijken. Als je het mij vraagt is Libanon echt de moeite waard. Je moet het gewoon eens ervaren!

 

https://www.vakantie-libanon.nl/