Augustinus College
Image default
Aanbiedingen

Waarom je fiets kapot is gegaan en wat je kunt doen om het te voorkomen

Als fietser is er niets erger dan dat je fiets het begeeft tijdens een rit. Het is niet alleen heel vervelend om een sleepdienst te moeten bellen of je fiets naar huis te moeten lopen, maar het kan ook behoorlijk duur zijn om te repareren, afhankelijk van het probleem. In deze blogpost bekijken we enkele van de meest voorkomende redenen waarom fietsen stuk gaan, en wat u kunt doen om te voorkomen dat het u overkomt.

1. Platte banden 

Een van de meest voorkomende problemen voor fietsers zijn lekke banden. Als u op oude, versleten banden rijdt, is de kans groter dat ze lek raken door steenslag of glas. Controleer uw banden regelmatig op slijtage en vervang ze indien nodig. Het is ook een goed idee om een reserveband bij u te hebben in geval van een lekke band, zeker als u de fiets meeneemt op vakantie.

2. Kapotte kettingen 

Een ander veel voorkomend probleem zijn gebroken kettingen. Kettingen kunnen breken als ze te oud zijn of als ze niet goed gesmeerd zijn. Controleer uw ketting regelmatig op slijtage en vervang hem indien nodig. Het is ook belangrijk om uw ketting goed gesmeerd te houden met olie of vet.

 3. Slippende tandwielen

Als uw fiets versnellingen heeft, is een ander veel voorkomend probleem het slippen van de versnellingen. Dit kan worden veroorzaakt door versleten remblokken of beschadigde tanden op de tandwielen zelf. Controleer uw remmen en versnellingen regelmatig op slijtage en vervang ze indien nodig.

 4. Zadelpennen die breken

Zadelpennen zijn een andere veel voorkomende oorzaak van pech, vooral als ze van goedkope materialen zijn gemaakt. De beste manier om dit probleem te voorkomen is een zadelpen te kopen van hoogwaardige materialen zoals aluminium of koolstofvezel.

 5. Kromtrekkende wielen

Wielen kunnen na verloop van tijd ook kromtrekken, waardoor ze niet meer kloppen. Dit kan worden veroorzaakt door het raken van kuilen of het stoten tegen stoepranden. Om dit probleem te voorkomen, moet u uw wielen regelmatig controleren op tekenen van schade en indien nodig door een vakman laten controleren.

Breng ‘m naar de fietsenmaker

Het is aangeraden af en toe uw fiets te laten controleren bij de fietsenmaker. Deze kan schade repareren en voorkomen. Zoekt u fietsreparatie in Deventer? Neem dan eens een kijkje bij Rototweewielers.nl.

https://www.rototweewielers.nl/