Augustinus College
Image default
Electronica en Computers

Spy cams zijn een winstgevende nieuwe bedrijfstak

Spy cams zijn een winstgevende nieuwe bedrijfstak aan het worden en beginnen wereldwijd regelmatiger te worden gebruikt. Spy cams worden vaak gebruikt voor beveiliging of bewaking, maar ze worden ook voor andere doeleinden gebruikt. Een spy cam is gewoon een kleine camera die kan worden verborgen en is zeer moeilijk op te merken of te traceren.

Spy cam technologie varieert van model tot model. Er zijn sommige spy cams op de markt die zo klein zijn als een batterij, terwijl andere camera’s cam worden verborgen in een pen. Gespecialiseerde winkels verkopen een breed scala van spy cams die veelzijdig genoeg zijn om te worden gebruikt op elke manier die de koper geschikt acht. Spy cam apparatuur kan variëren in prijs van 10 dollar voor oude modellen tweedehands gekocht, tot duizenden dollars voor state of the art technologie die een monitor en andere accessoires omvat.

Veel mensen geloven dat deze hausse in spy cam technologie begonnen is met Allen Hunt’s beroemde woorden: “Lach, je bent op Candid Camera”. Fans van het beroemde TV-programma Candid Camera behoorden tot de eerste consumenten die zich realiseerden dat spy-cams ook voor andere doeleinden dan beveiliging en bewaking konden worden gebruikt, en de mensen begonnen de mogelijkheden van deze technologie te begrijpen. Helaas ontstonden er veel problemen naarmate het gebruik van spy-cams toenam, waardoor mensen gingen debatteren over het onderwerp “Spy Cams – vriend of vijand”. Veel mensen hechten waarde aan hun privacy en houden niet van het idee dat anderen kleine spy cams kunnen gebruiken om al hun bewegingen te bekijken en uit te zenden. Andere mensen zien spy cams als een onschuldig pleziertje.

Spy cam gebruik is wijdverbreid, enkele van de vele industrieën die ze gebruiken zijn beveiligingsbedrijven, limo diensten, prive-detectives, en bezorgde ouders die willen hun babysitter in de gaten te houden. Veel werkgevers gebruiken spy cams om toezicht te houden op hun werknemers en ervoor te zorgen dat ze efficiënt werken.

 

https://www.securitythuis.nl/