Augustinus College
Image default
Zakelijk

Slimme Robotica oplossingen bij Twin-Tech

Robotica bij Twin-Tech

Unieke oplossingen voor unieke situaties. Hiervoor bent u aan het juiste adres bij Twin-Tech. Ook als het gaat om geavanceerde robotica die leren samenwerken met bestaande systemen, zijn wij de aangewezen partij. Wat u ook nodig heeft, van volledige systeemintegratie tot stand alone robots, wij helpen u graag processen te optimaliseren op een betrouwbare, flexibele en waardevaste manier. Twin-Tech machinebouw zoekt en vindt de slimste oplossingen – ook in robotica. Dankzij ervaring in innovatieve machinebouw én een ijzersterke achtergrond in de tech sector vanuit Universiteit Twente en het innovatiepark, leveren wij maatwerk dat aansluit op uw bestaande machinepark.

Van traditionele industriële robots naar cobots

De tijd is aangebroken dat traditionele robots steeds vaker het veld moeten ruimen voor nieuwe type robots die meer kunnen dan alleen herhalende werkzaamheden. Door een groeiende vraag naar nieuwe productieomgevingen, meer veiligheid en een makkelijkere manier van schalen om concurrerend te blijven in een snel veranderende markt, is de vraag ontstaan naar moderne productiemethoden zoals collaboratieve robots. Bij Twin-Tich werken we aan robotica dankzij:

  • conceptontwikkeling, engineering, realisatie + installatie & testen op locatie
  • uitgebreide 3D engineering en visualisatie met hoge detail
  • volledig maatwerk tot kant-en-klare robots
  • uitgebreid testen en nazorg door eigen ingenieurs

Meedenken in slimme oplossingen

Productiewijzes veranderen met tijd tot tijd en dat is maar goed ook. Door slimmer en met de nieuwste technieken en wetenschap te produceren kan er meer bereikt worden met minder energie en dus geld. Bij Twin-Tech begrijpen we dat als geen ander en sturen we daarom bedrijven naar volledig geautomatiseerd productie en smart factories. Dit doen we onder andere met de ontwikkeling van onze eigen robot systemen (Cobots) die ter aanvulling van bestaande systemen ingezet kunnen worden om ook uw eigen productieproces slimmer en intelligenter te maken.

Voorop in de nieuwe industriële revolutie

De nieuwste industriële revolutie , die van volledige industriële product automatisering, kunnen we bij Twin-Tech ten volle benutten dankzij de realisatie van kant-en-klare ontwikkelde cobots. De basis van onze cobots zijn gelijk, maar kunnen de cobot dusdanig opleveren dat deze voldoet aan de specifieke wensen van opdrachtgever. Dit kan variëren van zuigkracht, grijpkracht, vacuüm techniek of duwkracht. Het grote voordeel van onze robots is dat ze snel te fabriceren zijn en daardoor kostentechnisch heel interessant zijn. Ook MKB bedrijven die voorheen aankeken tegen torenhoge investeringen komen nu in aanmerking voor het automatiseren van hun productie om een beter concurrentievoordeel te behalen in hun eigen markt.

Natuurlijk blijft het mogelijk om grote robotarmen bij Twin-Tech te laten ontwikkelen die helemaal op maat is gemaakt vanaf het ontwerp tot de aan realisatie. Deze worden vooral veel gebruikt in de automotive sector, bouw, las- en soldeer van halffabricaten en repeterende productielijnen.

Oplevering robotarm bij Reginox

In 2021 hebben we in samenwerking met KoolAutomation een robot opstelling opgeleverd bij Regnix. De robot wordt ingezet voor het knippen van RVS platen bij de productie van wasbakken. Voor de opstelling zijn 3 verschillende vacuümgrippers ontwikkeld met een automatisch wisselstation waarmee verschillende afmetingen van platen afgepakt en geknipt kunnen worden. Een fijne samenwerking met een mooi eindresultaat!

Bent u ook toe aan een eigen robot opstelling? Neem dan contact op met Twin-Tech via +31 (0) 53 760 1980 of stuur een mail naar info@twin-tech.nl voor het bespreken van uw project.

https://www.twin-tech.nl/