Augustinus College
Image default
Particuliere dienstverlening

Riool verstopt: wat houdt dat precies in?

Is een rioolleiding verstopt? Dan zijn de gevolgen voor iedereen die ermee te maken krijgt duidelijk. Het water loopt niet goed weg in de rioolleiding en komt uiteindelijk omhoog, met een overstroming tot gevolg. Waardoor je weer tijd kwijt bent aan het ontstoppen van je riool in Lelystad.

Vroeg of laat krijgt u te maken met een rioolverstopping. De kans op een verstopte riolering kan tot op zekere hoogte worden verkleind door bijvoorbeeld routine-onderhoud. Een gezin met kleine kinderen heeft meer kans op een verstopping van de riolering, omdat kinderen soms dingen in het toilet willen stoppen die daar niet horen. Hoe goed u uw riolering ook denkt te kennen, er zullen altijd verrassingen zijn.

De risico’s van een rioolverstopping zijn zeer groot voor bedrijven. Met name in de horeca komen rioolverstoppingen veel voor. De rioolleiding wordt zwaar belast door de keuken, en niet alle gasten zijn even ijverig als het gaat om het gebruik van het toilet. Tijdens rioolinspecties wordt er regelmatig gestuit op glaswerk en plastic.

Dit heeft tal van negatieve gevolgen. Er kunnen bijvoorbeeld uitwerpselen in het afvalwater worden aangetroffen, die zich door de ruimte verspreiden en een vieze stank verspreiden.

In zo’n geval is het vanzelfsprekend dat een oplossing niet op zich kan laten wachten. Op deze pagina geven wij u alle informatie die u nodig heeft om adequaat te kunnen handelen in geval van een rioolverstopping. Zoals u ziet worden in dit artikel tal van oorzaken van een rioolverstopping besproken, samen met een (mogelijke) remedie voor het probleem.

U kunt ze in verschillende situaties gebruiken. Pak het probleem aan, maar er is niet veel dat je kunt doen in het geval van complexe verstoppingen. Zorg ervoor dat u werkt met een gerenommeerd rioolbedrijf die uw riool in Utrecht kan ontstoppen.

Symptomen van een rioolverstopping

Een verstopping van de riolering ontstaat meestal na verloop van tijd. Dat betekent dat als u goed oplet, u de leiding tijdig kunt laten reinigen, zodat het verstoppingsprobleem wordt verholpen. De gevolgen in dit geval zijn overmatig toezicht. Een rioolverstopping die uit het niets opduikt, daarentegen, vereist onmiddellijke aandacht. Zo kunt u het gevaar van overstromingen en andere rioolproblemen beperken. Zo hoeft u geen bedrijf in te huren om uw riool in Amsterdam te ontstoppen.

Een verstopping van het toilet is een van de meest gevreesde soorten verstoppingen van het riool. De ontlasting komt weer naar boven drijven en kan zelfs overlopen. Heeft u wel eens gezien hoe bij het doorspoelen van het toilet het water omhoogkomt en vervolgens wegloopt? Dan zijn dat de eerste tekenen van een verstopte riolering. Dit is het moment om een rioolexpert bij u langs te laten komen. In dit stadium zijn de kosten van de reparatie van het riool lager, en de gevolgen voor uw status in het pand zijn nog beheersbaar. U kan altijd een goedkope rioolexpert laten komen, zoals dit rioleringsbedrijf in Almere

Een walgelijke rioolgeur

Bij een rioolverstopping kan het water niet optimaal of helemaal niet wegstromen. De vieze lucht stijgt op naar de oppervlakte en verspreidt zich over het hele gebied. Een atmosfeer waarin je niet wilt wonen, werken of bezoekers verwelkomen in je gebouw. Het is raadzaam om contact op te nemen met een rioolmonteur als uw riool verstopt is. Regel een onderzoek ter plaatse om de oorzaak van het probleem te achterhalen.

Lekking uit de riolering

Omdat er geen druk in de riolering is wanneer er een verstopping is, stijgt de druk in de riolering. Deze riolering is gebouwd om gedurende langere perioden een sterke waterdruk te kunnen weerstaan. Afvalwater kan lekken door zwakke plekken in de rioolbuis, of erger nog, de druk zorgt ervoor dat de scheuren in de buis groter worden. Wacht a.u.b. zodra u ontdekt dat er rioolwater uit de pijp loopt en roep hulp in. Dit voorkomt toekomstige aantasting van de vloer en de groei van schimmels en rioolvliegjes.

De rioolpijp maakt een gorgelend geluid.

Dit wijst op een rioolsysteem met een onregelmatige stroom van afvalwater. Een verstopping van de riolering zou de oorzaak van het probleem kunnen zijn. Maar omdat het zou kunnen wijzen op een probleem met de beluchter van het riool, moet voor de zekerheid een onderzoek ter plaatse worden uitgevoerd.

https://rvs-rioolservice.nl/