Augustinus College
Image default
Winkelen

Leuke materialen waarmee je kunt knutselen

Knutselen op school, bij de opvang of lekker thuis is leuk voor jong en oud. De één houdt van kaartjes maken, de ander doet aan diamond painting en weer een ander tekent heel graag. Er zijn veel winkels in hobbywerken te vinden. Vooral in de steden. Als je nog geen creatieve hobby hebt, dan moet je maar eens zo’n winkel bezoeken. Je komt dan de leukste ideeën tegen. En de kans is dan ook groot dat je in zo’n winkel wel een activiteit vindt die je aanspreekt.

Wat zijn nou leuke knutsel materialen?

Wat zijn nou leuke knutselmaterialen die je in de gewone winkel nou niet echt vaak ziet? Wij zochten online en kwamen op een site met leuke tafelzeilen. Nu zul je denken: Een tafelzeil? Wat moet ik daar mee? Dat is toch voor op tafel, voor de gezelligheid of tegen vlekken? Nou dat klopt. Maar je kunt er ook mee knutselen. Wat kun je er dan van maken? Nou verschillende dingen. Je kunt er bijvoorbeeld houten vogelhuisjes mee pimpen. Die houten vogelhuisjes koop je bij een hobbyzaak. Met een goede lijm kun je vervolgens de stukjes tafelzeil op het huisje lijmen. Zorg hierbij voor een mooie combinatie van ruitjes en bloemen patroon. Werk het geheel af met een pompom lint en wat schattige roosjes en voila: je hebt een hele leuke woondecoratie gemaakt!

Ook kun je van tafelzeil diverse spullen naaien. Kitsch Kitchen, dat merk uit Amsterdam, is er zelfs beroemd mee geworden. Zij maakten er toen fietstassen van, deurgordijnen, tassen, opbergzakken en andere grappige hebbedingetjes. Je zult versteld staan hoe sterk zeil is. Kitsch Kitchen maakte vooral gebruik van Kitsch Kitchen tafelzeil. Dat afkomstig is uit Mexico. Dat is een heel sterk en stug zeil dat zeker niet direct zal gaan scheuren als je er iets zwaars in vervoerd. Je kunt het ook goed naaien, al heb je daar wel een speciale naai machine voor nodig. Google maar eens rond op tafelzeil ideetjes en je komt ongetwijfeld hele leuke zelfgemaakte creaties tegen! (op de foto zie je een stoelverkleiner gemaakt van tafelzeil)