Augustinus College
Image default
Aanbiedingen

Hoe kies je de beste eiwit poeder?

Een proteïne supplement kan een goede toevoeging zijn op een gebalanceerd dieet. Extra eiwitten kunnen helpen een verzadigd gevoel te hebben. Er zijn verschillende redenen waarom iemand extra proteïne in neemt. Je kunt willen afvallen, spieren opbouwen of genezen van een blessure. Maar welke soort heb je nodig? 

 

Spieren opbouwen

Of je nou spieren wilt bouwen of meer vet om je lichaam nodig hebt, om groter te worden heb je meer calorieën nodig dan je verbrandt. Daarom kun je het beste kiezen voor wei concentraat. Deze vorm is minder bewerkt en is gemiddeld hoger in calorieën. Een wei concentraat bevat 80% wei proteïne.

 

Afvallen

Afvallen kent een gouden regel: je moet minder calorieën eten dan dat je verbrandt. Het is daarom belangrijk dat de verhouding van proteïne ten opzichte van andere ingrediënten zo hoog mogelijk is. Kies daarom voor een whey proteïne isolaat. Deze bevat 90% pure eiwitten en is laag in vet en koolhydraten. Let wel op dat er geen toegevoegde suikers in de eiwit poeder zit. Kies voor een wei isolaat met BCAAs als je wel spieren wilt opbouwen. Ga voor een proteïne poeder zonder BCAAs als je zo slank mogelijk wilt worden.

 

Vegetarisch en vegan

Eiwitten vind je vooral in dierlijke producten. Als vegetariër of veganist loop je dus het risico dat je te weinig eiwitten binnen krijgt. Als vegetariër kun je gewoon wei isolaat gebruiken omdat dit alleen zuivel bevat. Voor veganisten bestaan veel verschillende soorten veganistische proteïne poeders, die gemaakt zijn van natuurlijke producten. Deze bevatten vaak wel een lagere hoeveelheid proteïne vergeleken met dierlijke proteïnes.

 

Zo haal je het meeste uit je proteïne poeder

Als je doel is om spieren op te bouwen, zorg er dan ook voor dat je genoeg rust neemt. Spieren groeien namelijk niet tijdens het sporten, maar in de dagen erna. Voor de beste resultaten neem je een proteïne shake ongeveer een uur nadat je hebt gesport.

Als je doel is om je lichaamsgewicht te onderhouden of af te vallen, zorg er dan voor dat je je proteïne inname verspreidt over meerdere maaltijden. Ga voor bijvoorbeeld 20 gram per maaltijd.

 

https://bestwayingredients.com/