Augustinus College
Image default
Entertainment

De evolutie van het studentenfeest: Silent disco

Silent disco is erg nieuw in Nederland. Het is dan ook wel iets waar je als doelgroep mee bezig moet zijn. Feesten op een nieuwe wijze, meer keuze uit muziek, verminderde geluidslast. Hier is één doelgroep die daar perfect op aansluit: De student. Deze heeft veruit het meeste voordeel te behalen uit het inzetten van silent disco. Niet zo gek ook dat deze doelgroep de silent disco dan ook zo goed oppakt.

 

Ideaal voor studenten

Silent disco staat nog in zijn kinderschoenen. Toch is het bijzonder populair. Studenten feesten dan ook steeds vaker met silent disco. Tijdens de introductieweken in studentensteden is een silent disco vrijwel een standaard evenement geworden. Denk bijvoorbeeld aan Leiden, waar tijdens de EL CID introductieweek een silent disco wordt georganiseerd in de stad, zodat het overlast tot een minimum wordt gehouden voor omwonenden. Ook is er vaak de keuze uit verschillende kanalen voor de muziek. Zeker tijdens introductieweken kan je dan zorgen dat iedereen zich welkom voelt. Naast de introductieweken begint de silent disco over het algemeen steeds meer in het studentenleven te trekken. Bij studentenverenigingen is er namelijk ook een toename te zien in aanvragen van silent disco. 

 

De vele voordelen

Niet zo gek ook dat het populairder wordt. Silent disco kent vele voordelen. Ten eerste is het huren van silent disco niet erg duur, zeker niet vergeleken met een professionele DJ-opstelling. Voor ongeveer 600 euro kan je namelijk al een feest regelen voor 200 man. Ook is het natuurlijk een geluidloos feest. Nouja, natuurlijk niet geheel geluidloos. Praten is nog hoorbaar, maar de muziek hebben de buren geen last van. Goedkoop, geen overlast, erg toegankelijk, ideaal dus als je een student met niet veel geld bent, en dat zijn er veel.

 

De voordelen van silent disco stemmen zich eigenlijk vrijwel direct af op studenten. Ook wordt een student al vanaf zijn introductie-tijd geïntroduceerd aan het concept. Het is dan dus al bekend bij studenten. Omdat het niet duur is en de geluidsoverlast minimaal is, is het ook de ideale oplossing voor feestende, zuipende studenten. Waarschijnlijk gaat men het steeds vaker zien in de grote studentensteden, en dat is niet zo gek ook.