Augustinus College
Verbouwen

De badkamer, je nieuwe favoriete ruimte

De badkamer, je nieuwe favoriete ruimte

Een blanco vel en de volledige vrijheid, jij mag je eigen badkamer ontwerpen van vloer tot plafond. Dat klinkt fantastisch, maar waar begin je? Denk na over wat een badkamer voor jou betekent, is het puur een functionele ruimte, waar je je wast en je tandenpoetst of is het ook een plek waar je je wilt ontspannen na een lange dag hard werken? Met wie moet je de badkamer delen, hebben zij ook wensen of hoef je daar geen rekening mee te houden? En wat zijn de mogelijkheden op het gebied van badkamers tegenwoordig? Allemaal vragen waarop je je moet oriënteren. Tijd om te beginnen dus.

 

De praktische badkamer

Stap jij ’s morgens uit bed met een uitgebreid ochtendritueel en neem je daar rustig een uur de tijd voor of blijf je het liefst zo lang mogelijk liggen en poets je daarna snel je tanden om weer te vertrekken voor een dagje hard werken? Is het bij jou thuis iedere ochtend weer een strijd wie er als eerste in de badkamer mag en hoelang? Zou jij met een nieuwe badkamer oplossingen kunnen vinden voor deze ‘ochtendstruggles’? Wat dacht je van bijvoorbeeld dubbele wasbakken of misschien heb je wel ruimte voor twee douches? Hoe groot is je ruimte en hoe deel je die praktisch in, hier moet je eerst over nadenken voordat je bezig gaat met de kleuren en vormen. Wat is praktisch en hoe houden we het netjes. Voor tips is het handig om een badkamerblog in de gaten te houden.

 

De wellness ruimte

Is een badkamer voor jou als een spa en strek jij na een lange werkdag het liefst je benen in een warm bad met een glaasje wijn en een goed boek? Dan is het nog belangrijker om na te denken over hoe je deze ruimte voor jezelf gaat creëren. Niet alleen welke indeling is handig, maar ook, van welke kleuren wordt ik rustig, welke materialen vind ik mooi en hoeveel plankjes heb ik nodig voor al mijn badschuim en zeeppompjes. En als je daar over na hebt gedacht dan ga je naar de winkel, zet je de basis van de badkamer neer en dan komt nog de finishing touch.

 

Badkamerinstallatie

Als je in een lege ruimte begint moet er veel gebeuren voordat je een badkamer hebt. Wat dacht je van waterleidingen, stopcontacten, verlichting en natuurlijk niet geheel onbelangrijk een goede afzuiging voor de ventilatie en om schimmels te voorkomen. Ben je zelf handig, dan kun je een heel eind komen met de installatie van je badkamer. Dit bespaart geld dat je weer kan investeren in bijvoorbeeld de aanschaf van badkamermeubelen. Ben je zelf niet zo handig, dan is het aan te raden een installatiemonteur in te schakelen. Zij doen het werk dagelijks en geven vaak de garantie dat wanneer het niet goed is, ze terug komen om hun werk te herstellen. Als je zelf iets fout hebt gedaan, kan je niemand anders de schuld geven.

 

Finishing touch

Is het praktische gedeelte van je badkamer klaar en denk je hem te kunnen gebruiken dan komt nog de finishing touch. Een mat op de vloer van je badkamer voorkomt niet alleen dat je uitglijdt maar geeft ook een lekker zacht gevoel en laat de badkamer huiselijk voelen. Wil je je badkamer nog huiselijker laten voelen dan moet je aan planten denken. Het klinkt misschien een beetje gek, maar sommige planten doen het erg goed in je badkamer en stimuleren bijvoorbeeld ook nog het zuiveren van de lucht in je badkamer. Een plant in je badkamer is echt een waardevolle toevoeging.