Augustinus College
Image default
Verbouwen

Creëer zeeën van ruimte met een dakkapel

Een dakkapel plaatsen betekent een flinke investering. Wellicht overweegt u daarom een dakraam. De investering in een dakkapel betaalt zich echter dubbel en dwars terug. Heeft u behoefte aan meer ruimte? Een dakkapel levert op een relatief eenvoudige manier heel wat extra vierkante meters woonplezier op. In plaats van een rommelzolder die u als opslag gebruikt, krijgt u er een volwaardige kamer bij, die u kunt gebruiken als werkplek of extra slaapkamer. Bovendien neemt het aantal vierkante meters woonoppervlak toe en dat betekent een waardevermeerdering van uw huis. Dit zijn niet de enige redenen om te kiezen voor een dakkapel.

 

Met een dakkapel kiest u voor duurzaamheid

Wilt u ook maatregelen treffen om uw woning te verduurzamen? Als u kiest voor de juiste materialen, zorgt een dakkapel voor een betere isolatie. Dit is goed voor het milieu en uw portemonnee. Een betere isolatie betekent ook voldoende aandacht voor ventilatie. Goede isolatie moet samen gaan met goede ventilatie, anders blijven er afvalstoffen in de lucht hangen die niet afgevoerd kunnen worden. Met een dakkapel kunt u beter ventileren. Om het nog duurzamer te maken is het mogelijk om zonnepanelen op uw dakkapel te plaatsen. Informeer van tevoren of de dakkapel hierop berekend is.

 

Ruime keus aan materialen en uitvoeringen

Een dakkapel moet passen bij de rest van uw huis. Er is een ruime keus aan materialen en uitvoeringen. Er zijn types die geschikt zijn voor een schuin dak of een plat dak en in materialen heeft u de keuze uit hout, kunststof of een combinatie van beide. Zo is er altijd een dakkapel die een meerwaarde heeft voor uw woning.