Augustinus College
Image default
Meubels

Op zoek naar interieuradvies? Hier vind je het!

Je huis inrichten: waar begin je? Een belangrijke vraag, die zo snel mogelijk een duidelijk antwoord verdient als je het beste wilt halen uit je wooncomfort. Het antwoord is echter vaak meervoudig omdat er nu eenmaal zoveel verschillende mogelijkheden zijn op het vlak van design, afwerking, kleur en meer. Toch kan het gemakkelijker, als je met een aantal zaken en interieuradvies rekening houdt. Hoewel het onmogelijk is om een compleet lijstje met tips te geven, die je woning gegarandeerd compleet zullen maken, zullen de volgende richtlijnen je toch al goed op weg helpen! Neem ook eens een kijkje bij Thuisby.

3 keer interieuradvies, voor een prachtige woning!

Klaar om je interieur in het nieuwe te steken? Gebruik dan zeker volgend interieuradvies: 

1. Ga op zoek naar inspiratie 

Voor je grote beslissingen maakt die betrekking hebben op de look, feel en inrichting van je woning is het een goed idee om voldoende inspiratie op te doen. Niet alleen kunnen inspirerende voorbeelden van een mooie inrichting je helpen om zelf creatief aan de slag te gaan. Het zal je ook een grote boost geven op het vlak van kennis in verband met kleurcombinaties, de eigenschappen van bepaalde materialen en nog veel meer. Hierdoor is de basis voor je nieuwe interieur gelegd en volgt de rest vel gemakkelijker! 

2. Maak een moodboard 

Als je dan enkele ideeën in je hoofd hebt voor de inrichting van je woonkamer, slaapkamer of een andere ruimte is het een goed idee om die zo visueel mogelijk te maken. Een dat kan door middel van een moodboard. Een moodboard is eigenlijk een eenvoudig kartonnen of houten bord dat je aan de muur ophangt, met daarop uitgeknipte afbeeldingen van meubelstukken, kleurcombinaties of decoratie die je in magazines of een andere bron hebt gevonden. Door het visuele karakter van zo’n bord is het veel gemakkelijker om je voor te stellen hoe het resultaat eruit zou zien! 

3. Maak een indeling 

Kiezen voor de mooiste kleuren, decoratie en meubelstukken is één ding – maar er komt natuurlijk ook heel wat bij kijken op praktisch vlak. Zoals bijvoorbeeld de indeling van de ruimtes in je woning! Als je op voorhand een duidelijke indeling maakt van je woonkamer en slaapkamer of andere kamers, dan heb je al meteen een goede houvast om mee te starten. Houd bij de indeling van je interieur rekening met de beschikbare ruimte, de praktische indeling van elke kamer en ook de gevolgen van je keuzes op het vlak van kleur, visueel effect en meer. Als je graag grote werken doet, kan je zelfs hier en daar een muurtje weghalen om een open ruimte te creëren, of andere grotere aanpassingen doen die de inrichting van je woning ten goede komen. Een goede indeling is dus goud waard – en dat is meteen het beste interieuradvies!