Augustinus College
Woning en Tuin

Kloostertafels maken het Augustinus College bijzonder

Het Augustinus College is volop in ontwikkeling. Wij bieden VMBO onderwijs voor leerlingen met én zonder LWOO voor kaderberoeps- en basisberoepsgerichte leerweg. Omdat een belangrijk deel van onze leerlingen in aanmerking komen voor LWOO, profiteren ook leerlingen zonder LWOO van onze onderwijsaanpak.

Dit is een zeer bijzondere authentieke school, alle lessen worden gegeven aan eikenhouten tafels, waar alle leerlingen omheen zitten met een docent. Door de kloostertafel is er meer interactie, minder afleiding en meer persoonlijke aandacht voor de leerlingen. Een compleet ander systeem dan de individualistische aanpak die door veel andere scholen wordt gebezigd.

Het Augustinus College richt zich alleen op het VMBO. VMBO is Voorbereidend Middelbaar Beroeps Onderwijs. Na vier jaar kun je dus naar het Middelbaar Beroeps onderwijs om een beroep te leren. In het VMBO word je daar al op voorbereid.

In de eerste twee jaar maak je al kennis met praktijkvakken. Je hebt dan les in de praktijklokalen. Op die manier weet je alvast welke vakken je later kunt kiezen. Op onze school zijn dat Verzorging, Techniek Breed en Handel en Administratie. 

We noemen dit PSO: praktische sector oriëntatie. Je gaat  tijdens deze lessen echte praktijkopdrachten uitvoeren. Zo merk je waar je goed in bent en wat je graag wil doen. Aan het einde van de tweede klas moet je namelijk kiezen uit drie sectoren:

  • Zorg en Welzijn
  • Techniek Breed
  • Economie (handel en administratie)

Maak kennis met ons unieke opleidingssysteem en persoonsgerichte aanpak, kom gerust eens langs voor meer informatie of om een dagje mee te kijken en te zien of onze opleidingen voor jou interessant zijn.

https://www.tafels99.nl