Augustinus College
Image default
Woningen

Huis verkopen

Je huis verkopen. Dit is iets wat je wil dat zo snel en makkelijk mogelijk gebeurt. Er kunnen nogal wat beren op de weg staan bij de verkoop van je huis, maar wij hebben de juiste tips om mee te beginnen alvast op een rijtje;

  • Zet je woning snel in de verkoop; hoe eerder je woning te koop staat hoe sneller geïnteresseerden in jouw huis kunnen komen bezichtigen.

  • Steek tijd in adverteren; door veel tijd te steken in de presentatie van je huis bereik je meer mensen.

  • Stel een scherpe vraagprijs vast; hoe scherper de prijs van je woning, hoe sneller je huis wordt verkocht. Hoge prijzen schrikken mensen af, met als gevolg dat kijkers niet komen opdagen.

  • Presenteer je huis op social media; social media is tegenwoordig hét medium om belangstellenden voor een woning aan te trekken.

  • Verkoop je huis aan een belegger of investeerder; beleggers realiseren gegarandeerd een snelle verkoop. Wij van Zelfwoonhuisverkopen beschikken over een groot netwerk van investeerders.

 

Dit zijn voor de hand liggende tips natuurlijk, maar toch belangrijk om mee te starten. Hierna kijk je door naar je mogelijkheden. Hoe verkoop ik mijn huis? Via welk medium? 

Er is natuurlijk altijd de mogelijkheid een verkoopmakelaar in te schakelen. Deze regelt vaak de marketing, de vraagprijs en de bezichtigingen voor je. Erg handig dus, maar vaak tegen een hoge kostensom. Dit kan ook anders. 

Een volgende optie is zelf je huis verkopen. Dit bespaart je een hoop kosten en is erg efficiënt en snel. Je kunt je huis bijvoorbeeld via een belegger of investeerder verkopen en deze verhuurt jouw huis dan weer door. Dit zorgt voor een enorm snelle en kosteloze verkoop zonder marketingkosten en bezichtigingen bijvoorbeeld. Beleggers en investeerder zijn altijd op zoek naar nieuwe woningen dus dit is altijd een goede optie. 

Je kunt de verkoop natuurlijk ook volledig zelf aanpakken door je huis zelf te koop te zetten via sociale media of familie bijvoorbeeld. Enige hulp daarbij is vaak een vereiste, aangezien er een hoop meer komt kijken bij het verkopen eigen huis dan het alleen ‘verkopen’.

https://www.economy.nl/