Augustinus College
Image default
Sport

Het vissen op straat, ofwel streetfishing, is heel populair

In de stad kom je ze steeds vaker tegen, vissers. Met tassen en schepnet struinen ze de cultuurwatertjes en grachten of naar hun eigen schatten. Af en toe een biertje pakken in de kroeg op de hoek of een croissantje halen tussen de middag mag natuurlijk ook niet vergeten worden. Dit maakt het vissen in de stad, ofwel streetfishing, een hele leuke afwisseling van de kanalen en grotere meren. Maar hoe pak je dit aan?

 

Vissen met kunstaas 

Een makkelijk techniek in de stad is het vissen met kunstaas. Met de dropshottechniek kan je makkelijk verschillende stukken water met steile kanten makkelijk afvissen. Doordat het lood bij deze techniek onderaan hangt en het kunstaas met haak hoger hangt voorkom je ook dat je veel kunstaas verliest aan de soms vele fietsen, winkelwagens en andere obstakels die de stad rijk is. Naast kunstaas in de vorm van shads en twisters kan deze techniek ook worden in gezet met wormen, maden, mais of deegwaren. 

Als hengel is het handig om een hengel met een zachte top te hebben. Hierdoor kan je het aas stil of lichtjes laten bewegen, om vis aan te trekken. Denk hierbij aan een merk als Abu Garcia. De aanbeten worden doorgegeven aan de zachte top zonder de vis direct te alarmeren. Zowel zwevend als op de bodem kan je vis verwachten. De diepte kan je makkelijk aanpassen door het dropshotlood over de vislijn te schuiven. Dit lood wordt namelijk geklemd op de lijn in plaats van geknoopt. Hierdoor kan het lood eenvoudig gelost worden zonder verlies van kunstaas en haak. Hierdoor blijft het financiële verlies ook beperkt. Met een lichte vismolen kan je hierbij makkelijk uit de voeten. Een zware molen zal snel in de weg zitten en moet ook de hele tijd meegedragen worden. Een 1000 tot 3000 serie is hierbij meer dan geschikt. 

 

https://www.sportvisgigant.nl/