Een automotive studie volgen? Lees het hier

De automotive sector groeit razendsnel. Zelfs zo snel, dat automonteurs en garagehouders het nauwelijks bij kunnen houden. Je kunt als garage niet meer achterblijven in de automotive sector. Dit leidt uiteindelijk tot minder omzet en minder tevreden klanten. Gelukkig kan iedereen die werkzaam is in de automotive branche bijdragen aan een hogere omzet. Denk bijvoorbeeld eens aan een cursus autotechniek of een studie autotechniek. Wil je meer weten over een studie autotechniek en de verschillende mogelijkheden van het opdoen van de juiste automotive-kennis? In deze blog vertellen we je er alles over.

Technische kennis bijspijkeren

Ben jij werkzaam in de automotive sector en wil je jouw technische kennis bijspijkeren of nieuwe kennis opdoen? Dan is een automotive studie iets voor jou. Maar ook wanneer je werkzaam bent in de automotive sector met een niet-technische functie is een automotive studie erg handig. Opleidingen zijn er namelijk voor iedereen; voor bijvoorbeeld receptionistes, telefonistes, verkopers en magazijnmedewerkers. Een opleidingsplan voor niet-technici is een speciale opleiding voor mensen die werkzaam zijn in de automotive branche, maar geen technische taken uitvoeren. Het hebben van basiskennis van autotechniek is een minimale vereiste als je in deze branche werkt. Zo kunnen zij met technische kennis klanten net wat meer vertellen en een goed advies geven.

Ontwikkel jezelf als autotechnicus

Als autotechnicus houd jij je bezig met het inspecteren, repareren en het onderhouden van auto’s en systemen. De automotive branche is een snel veranderende branche en achterblijven is geen optie. Blijven leren en ontwikkelen is cruciaal. Niet alleen voor je eigen ontwikkeling, maar ook voor de omzet van de garage. Door de ontwikkelingen in de automotive branche is het best lastig om op de hoogte te blijven van nieuwe technieken. Om je positie op de arbeidsmarkt te verstevigen, is blijven leren erg belangrijk. Het volgen van een cursus autotechniek is dan een goede keus. Kies je voor een cursus op maat? Dan ben je verzekerd van leerstof die je nog niet wist.

Diagnose en communicatie op de werkvloer

Bijblijven in de automotive sector op technisch gebied is erg belangrijk. Maar hoe pas je dit eigenlijk toe in de praktijk? En hoe zorg je dat alle processen goed verlopen? Je leert tijdens zo’n opleiding niet alleen de technische aspecten, maar ook hoe je het diagnoseproces zo goed mogelijk laat verlopen. Je leert tijdens elke studie autotechniek ook hoe de omgang met klanten en collega’s hoort te verlopen. Duidelijke communicatie op de werkvloer en goed overleg tussen service-adviseur en diagnosetechnicus komt ook zeker aan bod. Na een cursus autotechniek weet je hoe je klantgericht moet presenteren, hoe je dit doorvertaald naar de klant en hoe je verwachtingen kan managen. Kies uit verschillende soorten opleidingen en cursussen. Ben je op zoek naar een opleiding of cursus op maat? Ook daar zijn verschillende mogelijkheden in. Bij Automotive Academy ben je voor iedere soort automotive opleiding aan het goede adres. Meer weten? Bekijk dan het complete aanbod automotive studies.

https://automotiveacademy.nl/