Augustinus College
Image default
Woning en Tuin

De lichaamsdroger: een milieuvriendelijk alternatief voor afdrogen met een handdoek

Meer en meer ouderen kiezen ervoor om langer zelfstandig te blijven wonen in plaats van te verhuizen naar een verzorgingstehuis. Om die reden wordt er massaal gezocht naar manieren om het leven van zelfstandig wonende ouderen te vergemakkelijken met allerlei hulpmiddelen voor in huis. Hierbij kan gedacht worden aan het dragen van antislip sokken, maar ook antistoot knoppen op hoekjes van tafels, die voorheen slechts voor kinderen gebruikt werden. Grotere ingrepen zijn de installatie van beugels in de badkamer of het toilet, de aanschaf van een rollator om binnenshuis mee te kunnen verplaatsen en sinds kort: de lichaamsdroger van Lavicta. Deze toevoeging aan het lijstje ‘hulpmiddelen voor ouderen’ is voor velen onmisbaar en fungeert ideaal als valpreventie ouderen.

Optimalisatie van badkamer luxe

Ik hoor u al denken: wat is een lichaamsdroger? Het eenvoudige antwoord is uiteraard ‘een droger voor uw lichaam’. Concreter kan de droger echter gezien worden als een föhn, die geactiveerd kan worden na het douchen om het lichaam droog te blazen middels een warme deken van lucht. Hierdoor is het niet langer meer nodig om handdoeken in huis te hebben, want de lichaamsdroger maakt het mogelijk om af te drogen zonder handdoek. Dit is niet alleen ideaal voor ouderen, maar ook voor mensen met een gevoelige huid. Bovendien is de lichaamsdroger op deze manier een milieuvriendelijk alternatief, omdat er niet langer chemicaliën in het water terechtkomen door het wassen van handdoeken. Verder biedt de lichaamsdroger optimale badkamer luxe, wat de reden vormt voor veel wellnesscentra om te investeren in lichaamsdrogers.  

Meer weten over Lavicta’s lichaamsdroger?

Klinkt de lichaamsdroger als muziek in uw oren of zou u graag meer informatie willen krijgen over de functionaliteiten van de body dryer? Aarzel dan niet om meer te lezen op de website of om contact op te nemen met Lavicta.

https://lavicta.nl/