Blusmateriaal: besparen op de aanschafprijs of kiezen voor A-merken?

Waar moet u op letten bij de aanschaf van uw blusmateriaal? Gaat u voor de voordeligste aanschafprijs? Of kiest u voor de beste oplossing op de lange termijn? In dit artikel leest u alles over A-merken en de zogenaamde ‘Total Cost of Ownership’.

Wat betekent Total Cost of Ownership?

Total Cost of Ownership is het totaalbedrag aan kosten voor het bezit van een product of het gebruik van een dienst gedurende de gehele levenscyclus. Behalve de aanschafprijs betreft het alle bijkomende kosten: van onderhoudskosten tot reparatiekosten. Vaak zijn A-merken bij aanschaf een stuk duurder. Maar bent u met een A-merk hydrant, monitor of blusschuimsysteem op de langere termijn toch niet goedkoper uit? A-merk producten hebben op de langere termijn vaak een lagere Total Cost of Ownership. Dit heeft vooral te maken met duurzaamheid en kwaliteit. A-merken gaan vaak langer mee en hebben gedurende levenscyclus minder onderhoud nodig. Dit scheelt uiteindelijk dus in de kosten. Als u wilt investeren in nieuwe blusmaterialen of blussystemen, kiest u dan voor blusmaterialen van de hoogste kwaliteit of met de laagste prijs? Eenmalig investeren in een kwalitatief beter product heeft uiteindelijk een positief effect op de totaalprijs.

Hoe vindt u blusmateriaal van de hoogste kwaliteit en waar moet u op letten bij de aanschaf?

U bent op zoek naar blusmateriaal van de hoogste kwaliteit, maar weet u niet goed waar u op moet letten? Denk dan vooraf na over belangrijke afwegingen om te kiezen voor een specifiek merk. Vindt u het belangrijk dat blusmateriaal lang mee gaat? Of dat de kwaliteit heel erg goed is? Of wilt u het liefst zo min mogelijk uitgeven aan blusmateriaal? De Total Cost of Ownership speelt hierin een grote rol. U wilt uiteindelijk natuurlijk niet het idee hebben dat u teveel betaald heeft. Total Cost of Ownership houdt in dat er gekeken wordt naar de gehele levens- en gebruikscyclus van het product. Dit betekent doorgaans dat bijvoorbeeld een A-merk hydrant u op de lange termijn veel geld bespaart. U betaalt meer bij de aanschaf, maar het product gaat langer mee en is onderhoudsvriendelijker. En dit scheelt uiteindelijk in de kosten. Let wel op dat u goed kijkt naar wat voor soort blusmateriaal u daadwerkelijk nodig heeft. Kenbri Fire Fighting kan u uitstekend adviseren over het juiste blusmateriaal voor uw specifieke situatie.

Blusmateriaal op basis van wet- en regelgeving

Kenbri Fire Fighting adviseert haar klanten niet alleen standaard A-merken. Er wordt in eerste instantie gekeken naar de geldende wetten en regels omtrent brandveiligheid. Hierbij wordt gekeken aan welke wetten en regels u in uw specifieke situatie moet voldoen bij een bepaald brandscenario. Op basis van de technische richtlijnen die binnen deze regelgeving worden gesteld, wordt een passend advies uitgebracht. Uiteraard wordt hier ook rekeninge gehouden met kwaliteit, onderhoudsvriendelijkheid en het gebruiksgemak van het brandweermateriaal. Met blusmateriaal van de hoogste kwaliteit bent u verzekerd van gecertificeerde materialen waarmee u voldoet aan de wet- en regelgeving. Weet u niet zeker of uw blussysteem voldoet aan alle regels? Dan kunt u zich laten adviseren middels een zogenaamde GAP-Analyse. Hieruit komt naar voren of u ‘compliant’ bent met de wet- en regelgeving en leidt tot een advies voor eventuele verbeterpunten. Zo weet u zeker dat u op uw blussysteem kunt vertrouwen wanneer u erop aangewezen bent.

Heeft u naar aanleiding van dit artikel vragen over Total Cost of Ownership? Of bent u benieuwd naar blusmaterialen van de hoogste kwaliteit? Neem dan contact op met Kenbri Fire Fighting of bezoek onze website voor een volledig overzicht van onze A-merken.

https://www.kenbri.nl/NL