Augustinus-college

Afvallen met een juice dieet? Ook jij kan dit volhouden

Bij een juice dieet denk je waarschijnlijk aan een dieet waar je alleen maar sappen mag drinken. Dat is ook precies wat het is en het kan niet alleen helpen met afvallen, het is ook nog eens een goede detox voor je lichaam. Het is de bedoeling dat je een juice dieet een aantal dagen volhoudt, dus niet te lang. Denk aan maximaal een week en minimaal anderhalve dag. Wanneer je het voor het eerst doet kun je dus gewoon eerst proberen of je het anderhalve dag vol kunt houden. Wanneer je langer dan een week een sapdieet gaat volgen, dan heeft dit zijn nadelen. Dan wordt er namelijk spierweefsel afgebroken en dat is nou juist niet wat je wilt tijdens het afvallen.

Voordelen van een juice dieet

Tijdens het juice dieet is het de bedoeling dat je alleen de sappen drinkt gedurende de gekozen periode en dat je er dus niets bij eet. Omdat er een gebrek aan calorieën in je lichaam ontstaat, gaat je lichaam je vet verbranden. Zo val je dus in gewicht af. Een ander voordeel van een juice dieet is dat je lichaam een aantal dagen gaat detoxen. Detox is het ontgiften van je lichaam. Je lever en je nieren reinigen je lichaam van gifstoffen, door een juice dieet komen er weinig tot geen gifstoffen binnen. Zo kan alles van binnenuit even goed schoongemaakt worden.

Je kunt ook op andere manieren een detox voor je lichaam doen. Maar dit zijn vaak wat minder makkelijkere kuren of minder plezierige methodes. Denk bijvoorbeeld aan vasten, dan mag je dus helemaal niets anders dan water drinken. Of je maakt gebruik van een klysma of een darmspoeling. Dat zijn al helemaal geen dingen die je voor je plezier doet. Maak daarom gebruik van een juice dieet en doe deze samen met een vriend(in).